China Town

Toen bekend werd dat de reis naar de VS door zou gaan en zou beginnen in New York was het natuurlijk zaak om een leuk en degelijk hotel te zoeken. Paola had de tegenwoordigheid van geest om op zoek te gaan naar hotels die in de buurt liggen van de zaal waar Agalloch gaat optreden. Zij vond een Best Western hotel aan Grand Street, midden in China Town.

Ik heb meestal niet zo’n gevoel bij etnische buurten in steden en moest nog maar eens zien of het wel wat zou zijn. Een voorproefje op Google Streetview maakte nog niet echt iets bij me los. Maar toen Garry en ik met de taxi richting ons hotel reden en in de wijk aankwamen moest ik wel glimlachen. China Town bruist! Het zit er barstensvol kleine winkeltjes die een keur aan waar verkopen. Natuurlijk barst het er van de vishandels, groente- en fruitwinkels, bakkerijen, massage-salons en accupunctuurzaken. Ook zijn er etablissementen waarvan ik geen idee heb wat het zijn omdat er niets tastbaars wordt verkocht en je Chinees moet kunnen begrijpen om uit te vogelen waar men in handelt. En ondanks dat er vijf vishandels naast elkaar zitten, is het bij elke van de zaakjes een drukte van belang! Men schreeuwt vrolijk in het Chinees naar elkaar, kruiers rijden karren met vis af en aan en de stank is niet te harden. Het fruit in de winkeltjes ziet er goed uit en van meer dan de helft weet ik niet wat het is. Vage grote ei-vormige dingen met stekels (durian, geloof ik) zien er wel spannend uit om eens te kopen en te proberen.

Ons hotel ligt in een van de leukste straten van China Town. Heel druk, maar zoveel van die leuke winkeltjes! Tegenover het hotel zit een bakkerij die heerlijke, doch ongezonde, broodjes verkoopt. Vandaag had ik een wit melkbroodje met kokosvulling. Jammie!

Op onze eerste avond hebben Garry en ik bij toeval ook gelijk het beste Cantonese restaurant in de wijk ontdekt. Het zit er vol met locals (altijd een goed teken) en de keuze is reuze. Ook voor vega’s is er genoeg lekkers. Vandaag aten we er met z’n vieren. Je krijgt gratis potten thee bij het eten, zoveel je wilt. Nik had honger en bestelde gewoon twee gerechten die hij bovenop elkaar gooide. Ik heb er een hilarische foto van, die zal ik later uploaden. Na het eten krijg je sinaasappelpartjes en een fortune cookie. Mijn koekje had zelfs twee kaartjes, met allebei een positieve boodschap! Ik word op een gezonde manier oud volgens briefje 1 en volgens briefje 2 sta ik de komende tijd vrolijk en positief in het leven. Prima!

Het oordeel over het hotel en de wijk is tot dusver zeer positief. Alleen het ontbijt zou wel iets beter mogen, die smerige donuts en wafels zijn zo vroeg op de morgen aan mij niet besteed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *