Orkesten Update

En we hebben weer een heel pak muziek gekregen bij de Wegenbouw (officieel Bouw & Infra Harmonie). Ik was van de helft alweer vergeten wat we hadden uitgekozen, wat best schandalig is voor een lid van de Muziekcommissie.
Na het eenmalig doorspelen van alle muziek waren we drie uur verder en ik kan concluderen dat het allemaal goed te doen is. De loopjes en moeilijke passages zijn uiteraard aanwezig, maar het is redelijk klarinetvriendelijk geschreven. Enkele uren beulen thuis zou de truuk moeten doen.

Het nieuwe programma is als volgt, voor de geïnteresseerden en muziekkenners onder ons:

– A Cole Porter Spectacular (Medley van stukken van Cole Porter)
– An American In Paris (Gershwin)
– Children of Sanchez (Chuck Mangione)
– El Camino Real (Alfred Reed)
– El Torico de la Cuerda (Luis Serrano Alazcón)
– Huldigingsmars uit Sigurd Jolsafar (Grieg)
– A Tribute to George Gershwin (Gert Buitenhuis)
– Procession of the Nobles (Rimsky-Korssakoff)
– Kinizsi (Julius Fucik)

We houden de Cappriccio Italien en de Boda de Luis Alonso er ook nog even op en dan hebben we een goed gevulde show met vele facetten: klassiek, spectakel, jazz, paso doble, populair…

Beetje jammer dat het eerstvolgende optreden pas volgend jaar is.

KNA

Met KNA Arkel zijn we ons aan het voorbereiden op het jaarlijkse Silvesterconcert. Ik vind daarvan het programma minder geslaagd. Het thema van de avond is ‘schlager’, en laat ik daar nou net een bloedhekel aan hebben. We spelen niet minder dan 6 (!) marsen, ook al niet mijn favoriete genre. We krijgen een duo uit Volendam op bezoek, dat de avond gaat opluisteren met Duitstalige meuk. Er ziet niets anders op dan die avond alcohol te gaan nuttigen (na het spelen uiteraard).

Ik heb wel de poster gemaakt voor dit event. Ik vind hem wel mooi geworden, maar het thema (kleuren en ontwerp) passen niet echt bij het karakter van de avond. Ik kon het alleen niet over mijn hart verkrijgen om een poster met bier en Duitse pakjes erop te maken. Oordeelt u zelf:

2 thoughts on “Orkesten Update

  1. O ja! Dieter und Helga! Uit Volendam! Wie kent ze niet?

    Maarre… Ontbreekt er niet iets op die poster…? Er staat nergens een datum! Of weet iedereen in Arkel meteen wanneer een Silvesterconcert plaatsvindt?

    Wel een mooi ontwerp trouwens!

    X

  2. Haha, ja je hebt gelijk.

    Ik had ‘m gemaild naar het hoofd van de commissie en nog erbij gezegd ‘ontbreekt er nog iets, zeg het even dan pas ik het aan’, maar hij heeft het gewoon goedgekeurd!
    Ik ga het wel even aanpassen, want het is redelijk cruciale informatie xD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *