2009: Doelen en Valkuilen

Een nieuw jaar is als vanouds een mooi moment om even stil te staan bij het afgelopen jaar en daar lessen uit te trekken. Als ik terugkijk op het afgelopen jaar zie ik veel goeds en natuurlijk ook wat slechts. Qua studie ging het beter, al heb ik hier en daar nog wel wat puntjes laten liggen. Daarentegen ben ik wel actiever geworden in commissies in de studievereniging en in de muziekcommissie gegaan van het Wegenbouworkest. Op het gebied van persoonlijke ontwikkeling is het jaar nogal hectisch verlopen. Door een stukgelopen relatie in september werd me weer even een spiegel voorgehouden. Ik dacht dat ik redelijk sterk in m’n schoenen stond, maar m’n vrienden hebben me echt even er bovenop moeten helpen. Daarvoor ben ik ze natuurlijk zeer dankbaar! Ik heb me in de periode nadat de relatie stukliep wel even flink eenzaam gevoeld: een goede les! 
Voor 2009 zijn de doelen op persoonlijk gebied dus duidelijk. Ik heb nog wel een lange weg te gaan om me sterker te ‘rooten’ in het leven. Voor sommige mensen is dit misschien larie (‘je leeft toch gewoon, wat is het probleem?’). Ik ben nu eenmaal een tobber en denk graag na over dit soort zaken.

Verder in 2009 zijn de hoofddoelen: studeren in het buitenland en m’n bachelor afmaken.
Ik ben nu bezig met het papierwerk in orde maken voor de aanmeldingsprocedure. Alles in tweevoud inleveren (+ kopie voor eigen administratie) dus het is een papierwerk van jewelste. 15 januari is de deadline voor het aanmelden en daarna is het een maand wachten op het antwoord. Mijn eerste keus is: University of Toronto (
Met het wegenbouworkest wordt het ook lekker druk. Er staan vijf concerten gepland, maar ik weet dus nog niet of ik bij alle aanwezig kan zijn. In blok 3 en 4 (vanaf februari) ga ik ook op zoek naar een baantje, want die studie in het buitenland moet ook betaald worden. Ik heb nu ook wel een baantje, maar het is te onregelmatig. 

Verder ga ik niet afvallen of al dat soort stomme doelen die toch bijna niemand volhoudt. Ik sport al 3 a 4 keer per week, dat is genoeg om niet vadsig te worden lijkt me. Ik rook niet (behalve een blowtje op zijn tijd) en drink voor een student ook maar matig, dus dat is allemaal prima. Call me crazy, maar een ander lange termijn doel is wel veganist te worden. Ik bereid me er op voor, moet nog wat boeken lezen op dat gebied en dan wil ik er echt voor gaan. Er kleven wel wat nadelen aan: uit eten gaan wordt nog lastiger, en mensen reageren vaak heel apart op rare dieëten. Allemaal geen redenen om het niet te doen, maar je moet je er wel op voorbereiden. Nederland is net een beetje vegetariër-friendly aan het worden, maar vaak staat vegetariër nog gelijk aan ‘heel veel kaas’ als je uit eten gaat en dat eet ik liever niet. Kaas is namelijk niet vegetarisch, zoals veel mensen wel denken. Ik zou namelijk niet weten hoe het stremsel uit een koeienmaag kan worden gehaald zonder de desbetreffende koe te doden.

Het is een beetje een blaat-post geworden, maar ik moest even wat schrijven. Randomness ftw!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *