Alweer een jaartje ouder en nog wat dingetjes

22 jaar jong alweer! Om 2 over twaalf vannacht kon ik de eerste felicitaties van drie vrienden die om me heen zaten ontvangen en voelde ik me al ‘jarig’. Vanmorgen waren er nog wat mailtjes en smsjes en nu voel ik me zeer jarig! Iedereen bedankt voor de felicitaties, ik waardeer het zeer! Ik zit lekker voor het raam te bloggen en het weer is fantastisch! Dat komt heel mooi uit. Mijn ouders komen vanmiddag langs en dan gaan we naar de Culturele Zondag in Utreg. Heel de binnenstad is autovrij en er zijn ontzettend veel acts te zien. Het liefst wil ik even naar de Opera aan de Oude Gracht kijken, maar dat zou nogal lullig zijn voor m’n vader die totaal niet van klassieke muziek houdt. Ik denk dat we wat cabaret acts gaan bekijken. Verder zijn alle culturele instellingen open, is er een drive-in bioscoop voor boten (haha), beeldende kunst, dans en nog veel meer. Ik probeer nu een programma samen te stellen op de website, maar er is gewoon teveel keus.

Afgelopen week was ook de feestweek in mijn geboortedorp Arkel. Gisterenmorgen moest de muziekvereniging waar ik in speel nog op komen draven om Arkel Maritiem, een botenfestijn, muzikaal te begeleiden. Ik ging vrijdagavond alvast naar huis, zodat ik ook nog een avond in de feesttent kon hossen. Mijn moeder kreeg om 8 uur al de kriebels en we waren veel te vroeg in de tent. Een uur lang heb ik een beetje rondgelopen tot ik wat bekende mensen van vroeger zag. Het was heel grappig om de mensen te zien die een paar klassen lager zaten dan ik. Ze zijn nu ineens groot en ik herkende sommige bijna niet meer. Ondertussen had ik Roel (mijn beste vriend van vroeger) gevonden. We hebben ons prima vermaakt die avond. Eerst kwam er een slechte AndrĂ© Hazes imitator op. Hij zong van de vreselijke Nederlandse nummers. Ik had nog niet genoeg bier op en waardeerde het echt niet. Daarna begon het pas grappig te worden. DJ Popcornking kwam de boel op stelten zetten. Het was een lilliputter in een roze shirt die eerst wat popcorn in het publiek gooide en vervolgens een van de slechtste sets draaide die ik ooit heb gehoord. Maar het boeide al niet meer. De sfeer zat er goed in en heel Arkel ging uit z’n dak op electronisch verbasterde Nederlandse hits. Ik merkte tot mijn schrik dat ook ik begon te dansen op deze uitermate slechte muziek. De inlvoed van alcohol op een mens….

Nadat de roze dwerg het podium had verlaten was het de beurt aan het Nederlandse Prairie Duo (of iets dergelijks). Nog meer van hetzelfde, alleen zaten er ook Engelse nummers tussen. Ik kreeg er al niet veel meer van mee en vermaakte me uitstekend met het kijken naar dronken mensen die niet meer wisten wat ze deden. De tijd vloog voorbij en eindelijk was het de beurt aan De Sjonnies! Het duidelijke hoogtepunt van de avond! Bij de vorige feestweek waren ze er ook al en Roel en ik verheugden ons nu al op wat zou komen. Het begon gelijk goed. Ze vroegen wie er nog nooit een show van de Sjonnies had gezien en een van de mensen die instemmend antwoordde kreeg gelijk een vlaggetje, hoedje en een string van ze. De toon was gezet en met de o zo herkenbare nummers veranderde de hele feesttent al snel in een hossende menigte. Na een kwartiertje begon de verkiezing van de ‘Harry van de Dag’. Twee mannen werden uit het publiek gehaald en moesten meezingen met een nummer. Degene die volgens het publiek het beste meezong, kreeg een T-shirt met opdruk: ‘de Harry van de Dag’.

Mijn favoriete nummer van de avond was: M’n Fiets is gejat. Zie hieronder voor de geweldige clip!

Al met al was het een hele leuke avond. In ieder geval beter dan de ochtend daarna, toen ik met 5 uur slaap en een gigantisch brakke kop met het orkest mee moest spelen. Buiten. In de kou. En het begon ook nog te regenen na een klein uurtje. Snel de klarinet weer ingepakt en maar terug naar Utrecht!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *