Scotland: Walking the West Highland Way

Claire en ik gaan vanaf vrijdag 8 mei naar Schotland om de West Highland Way te lopen, van Glasgow naar Fort William. De totale afstand van de route is 151 kilometer. Het record van deze afstand staat op ongeveer 16 uur rennend, maar wij nemen onze tijd met 8 dagen. Het gaat ten slotte ook over het genieten van het landschap (en de whisky)! Op dag 1 komen we al langs de Glengoyne whisky distillery dus dan weet je ook waar we tijd aan kwijt zijn….

De eerste dagen loopt de route vooral langs Loch Lomond, het grootste loch (meer) van Schotland. De laatste etappes voeren door Glen Coe, een aantal van de mooiste munros (bergen) van Schotland.

west-highland

Per dag varieert het hoe ver we moeten lopen. Bij wandelen in de bergen denk je niet in kilometers per dag, maar in uren per dag. Dat komt omdat je veel moet stijgen en dalen en daardoor varieert de wandel snelheid nogal veel. We hebben hele relaxte dagen waarin we maar vier uur hoeven lopen tot zware dagen met veel stijgen en dalen waarbij we acht uur aan het zwoegen kunnen zijn. Daar komt natuurlijk nog bij dat we overgeleverd zijn aan de grillen van Moeder Natuur!

Over het weer gesproken. Al een tijdje houden we gespannen de voorspellingen in de gaten. Dat heeft eigenlijk weinig zin, want het wordt pas enigszins accuraat als we drie dagen voor vertrek zijn, maar toch….Op AccuWeather ziet het er redelijk uit als je zoekt op Glasgow. En ook bij Fort William ziet het er redelijk uit vanaf de 13e ongeveer. Maar wat het ook wordt qua weer, we moeten toch doorlopen! Daarom hebben we voldoende regen-proof gear gekocht.

Op deze website kun je volgen hoe het ons vergaat die dagen van 8 mei tot en met 17 mei. We proberen ook tussendoor wat foto’s te plaatsen.

Dit is het schema van dag tot dag met ook de locaties waar we slapen.

Dag 1 – 8 mei vlucht 07:15 Schiphol. aankomst Glasgow, vertrek naar Startpunt, daar slapen Burnbrae Premier Inn
Dag 2 Milngavi – Drymen 5 a 6 The Hawthorns
Dag 3 Drymen – Rowardennan 6 a 7 Rowardennan Hotel
Dag 4 Rowardennan – Inverarnan 6 a 7 Beinglas Farm
Dag 5 Inverarnan – Tyndrum 5 a 6 Tyndrum Inn
Dag 6 Tyndrum – Inveroran 3 a 4 Bridge of Orchy Hotel
Dag 7 Inveroran – Kings House 4 a 5 Kingshouse Hotel
Dag 8 Kings House – Kinlochleven 4 a 5 Edencoille Guest House
Dag 9 Kinlochleven – Fort William 6 a 7 The Brevins Guest House

4 thoughts on “Scotland: Walking the West Highland Way

  1. Heel veel succes allebei, maar vooral heel veel plezier bij het neerzetten van deze geweldige prestatie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *